Prevládajúce nevaječné pokrmy v závodnom stravovaní spôsobili neštandardne nízky odber vajec.
Za uplynulý mesiac marec bolo v závodnom stravovaní Dopravného podniku mesta Košice spotrebovaných z dlhodobého hľadiska najmenej vajec. V stredu 24. februára 2021 bola medzi zmluvami na náhradné diely a dezinfekcie zverejnená jediná objednávka vajec na marec 2021, a to v hodnote 75 € bez DPH, čo predstavuje presne 500 kusov vajec veľkosti M.
Za dôvodmi tejto anomálie stojí pravdepodobne nevyvážená príprava jedálneho lístka zo strany kolektívu závodnej kuchyne, ktorý v priebehu dvoch týždňov po objednávke zahŕňal len jedno vaječné jedlo, a to Šošovicový prívarok s volím okom a varenými zemiakmi, no naopak s veľmi prevažujúcimi údeninovými jedlami.
Nemalo by sa tiež zabúdať na to, že i obed v závodnej jedálni je určitou spoločenskou záležitosťou. Vyžaduje preto kultúrnosť stravovania, ale i stolovania. Verejné stravovanie je významným faktorom preventívneho pôsobenia zdravotníckej starostlivosti. Kultúrne stolovanie - prejav inteligencie.