Reakcia na: zakaznik #238354:
Mňa bavia rady na vstup do obchodu. Povedzme že zákazník má hnusobu. Ak ho pustíme dnu a bude behať po obchode, tak okolo ostatných zákazníkov len náhodne prejde, šanca infekcie 0,0005%. Takže ho radšej postavíme do radu na vstup do obchode kde bude konzistentne 20 minút dýchať na človeka pred sebou s rizikom infekcie v desiatkách percent.
Ike
Možno keby sa nechali otvorené reštaurácie aj za prísnych podmienok (napr. každá druha stolička voľná, obmedzený čas sedenia pri stole a pod.) a nejaká autorita (nie súčasný premiér) by povedala, že hlavne sa cez sviatky nestretávajte v domácnostiach, ale radšej choďte s príbuznými von, že by miera rešpektovania Silvestrov a Vianoc bola väčšia. A možno by sa nakazilo podobne ľudí, ale boli by rovnomernejšie rozložení a nápor na nemocnice by bol menší.
Je naozaj komické ak reštaurácia, ktorá ma 100 m2 a kapacitu 20 ľudí (teda 0,2 človeka na 1m2) a vie sledovať čas klienta, vie sledovať teplotu, vie sledovať príznaky, je nebezpečím istej nákazy a VOD (napr. ranný vlak) nie, hoci tam sa to nijako nedá vymáhať a nikto ani nič nesleduje. Howgh.